VCA-BASIS/VCA-VOL/VIL-VCU

Trainen van mensen voor het VCA examen

Cursusduur: 1 Dag
Code 95?: code 95 mogelijk (meerprijs € 25,00)( SOOB + € 25,00 )prijzen zijn ex btw
Cursuslocatie: op onze eigen locatie en in company
Kosten: € 145,00 pp ex btw  (prijs is incl Examen)

 

De cursus bestaat uit een cursusdag, leenboek of e-learning, lunch, koffie en thee, examen en bij goed gevolg diploma en pas op creditcard.

Een herhaling vca bestaat niet. na tien jaar moet de gehele cursus opnieuw gedaan worden.

Het begrip “VCA” zal bij de meesten bekend zijn. Deze Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers kent twee verschillende gradaties. Voor niet iedereen is duidelijk wanneer een VCA basis benodigd is en wanneer een VCA VOL verplicht is. Voor iedere professional die werkt op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving, is de VCA verplicht. Maar welke VCA is verplicht en wat is het verschil tussen VCA basis en VCA VOL?

 

VCA Basis ofwel B-VCA (Basisveiligheid VCA)

Een basisveiligheid VCA is dus altijd verplicht voor professionals die werkzaam zijn op een bouwterrein of andere risicovolle omgeving. Er kan worden aangetoond aan deze verplichting te voldoen door het tonen van het B-VCA diploma.

 

VCA Basis behandelt de kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken in risicovolle omgevingen. Zoals het onderdeel “VGM” (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) uit de benaming al vermeld, bestaat B-VCA uit kennis op deze drie gebieden. Wie in het bezit is van een B-VCA-diploma, dat behaald kan worden in een vca cursusdag , heeft een uitgebreide kennis te beschikken over een veilige wijze te werken voor bijvoorbeeld een aannemer. Het betreft niet alleen de eigen veiligheid, maar ook die van een andere en de omgeving.

 

VCA VOL

Het verschil tussen VCA basis en VCA VOL is dat de inhoud is afgestemd op de werkzaamheden van de cursist. Het gaat niet zozeer om de aard van de werkzaamheden, maar vooral om de positie van de cursist. Werkt de cursist onder een aannemer in loondienst, dan volstaat een VCA basis. Is de cursist operationeel leidinggevende of een zzp-er, dan is een VCA VOL verplicht.